Ile av Eli

Ile av Eli

Jeg heter Eli. Jeg startet Ile av Eli i 2019 etter at jeg fikk den første ryggsekken produsert av Georgia, min eneste ene syerske. Jeg traff henne på ferie i Hellas i 2018 og vi utvekslet kontaktinformasjon da jeg bestilte et par vesker av henne fra der hun jobbet i onkelens skinnforretning. Etter flere måneder […]

Dette her er

bold

“Finnes ikke det du leter etter, skap det selv” — Eli Grevskott Indrebø

Profile-pic-Ile-av-Eli

Jeg heter Eli. Jeg startet Ile av Eli i 2019 etter at jeg fikk den første ryggsekken produsert av Georgia, min eneste ene syerske. Jeg traff henne på ferie i Hellas i 2018 og vi utvekslet kontaktinformasjon da jeg bestilte et par vesker av henne fra der hun jobbet i onkelens skinnforretning. Etter flere måneder kom ideen om å kontakte henne med en forespørsel om hun kunne hjelpe meg å lage en skinnsekk til hverdagsbruk, med plass til laptop og det mest nødvendige jeg trenger til daglig i min jobb som butikksjef i en fargehandel. Hun lagde den etter mine skisser og den ble fantastisk! Det var altså laptopsekken/Ilesekken, og jeg var frelst.

Så ble ileveska til. En veske som erstattet og kombinerte bærenett, handleposer, hverdagsveske, strikkenett, biblioteksnett, håndbagasje og studentveske. Og flere til. Den har vannflaskeholder, som eneste skinnveske på markedet per i dag, samt en nøkkelstropp og mobillomme for praktisk orden. Etterhvert begynte flere rundt meg å spørre om å få bestille. Så rullet ballen videre derfra.

Det har nå blitt mange flere modeller og utviklingen fortsetter. Jeg ønsker at veskene skal vare i mange år og bære med seg minner fra hverdager, reiser og eventyr. Jeg tror på få produkter av god kvalitet framfor hyppig utskiftning og et stort utvalg i skapet. Jeg tror vi kan skåne planeten ved å ta små, gode valg hver dag.

Jeg lagde meg raskt et merkenavn og en logo, og med grunnlag i eget navn snudd baklengs, ble det naturlige navnet ile. Ile betyr å haste eller skynde seg, men beskriver også hvordan glede og iver iler gjennom oss. Jeg er interiørdesigner av utdannelse og dagdrømmer av natur. Jeg tror på hverdagsmagi og på evnen til å forandre verden litt hver dag. Jeg har mange jern i ilden og er kronisk kreativ. Faktisk er jeg avhengig av å skape.

Georgia syr fortsatt alle mine vesker. Vi har et flott og rettferdig samarbeid som begge ser på som en gave, og spesielt i 2020 med Covid-19 og manglende turisme i Hellas, er det en drøm å kunne bidra til arbeid til hennes familiebedrift.