Miljøvennlige gaver som alle (og planeten) vil elske

Miljøvennlige gaver som alle (og planeten) vil elske

Den beste gaven du kan gi? Bærekraft, selvfølgelig!

Av Margie Maria Gonzalez

Når det gjelder å kjøpe den perfekte gaven – enten det er til bursdag, konfirmasjoner, jul, jubileum eller en annen anledning – er du kanskje på jakt etter “unikt” eller “praktisk” – men hva med “miljøvennlig” også? For hvis vi skal være ærlige, har vi alle vært på mottakersiden av en gave som havnet i søpla etter noen måneder. Så i stedet for å bidra til alt det unødvendige avfallet, vurder å være snillere mot miljøet når det kommer til å gi gaver og kjøp en miljøvennlig gave til mamma, pappa eller den du måtte handle for – ikke bare vil de sette pris på det, Jorden vil også!

Visste du at innen 2050 vil havet kunne ha mer plast i vannet enn all fisken i sjøen? På tide å gjøre noe med det, synes du ikke? Dette er en vanskelig, men ikke umulig oppgave, og du kan starte med å unngå engangsplast, samt ikke-oljebaserte produkter så mye du kan. For eksempel, når du gir gaver!

Det er for tiden mange organiske og biologisk nedbrytbare materialer som fungerer kjempe bra for å erstatte oljebasete materialer, og dette innlegget vil veilede deg til å velge en bærekraftig gave til de du bryr deg om, og for miljøet også!

Lyst til å sjekke alternativene våre?

Vel… Fortsett å scrolle!

Naturlige velvære gaver

Har du hørt om solid shampoo? Ja, den kommer i bar, og du kan spare opptil 4 plastflasker ved å bruke disse alternative sjampoene fra Naturbadet. De er også veganske, inneholder 100% naturlige ingredienser og er lokalt håndlaget i Sandefjord.

Hvilken bedre måte å introdusere dette bærekraftige alternativet til alle dine nærmeste enn å gi dette som den kuleste gaven? Dessuten er solid sjampo ikke alt, Naturbadet tilbyr alle slags vakre og miljøvennlige pakker og biologisk nedbrytbare badeprodukter som kommer i gavepakker.

En av våre fantastiske butikker Slow Living Norway har gjort det til sin oppgave å hjelpe oss å redusere baderomsavfallet vårt til null. Hvilken bedre måte å starte på enn som et perfekt gavesett, en håndlaget såpe og en håndlaget keramisk såpeholder. En gave som er praktisk, vakker og snill mot planeten.

Lysets gave

La oss nå gå videre fra badet til stuen. Vårt neste alternativ er å gi lys. Visste du at de fleste kommersielle lys er laget med et fossilbasert kjemikalie kalt parafin, som avgir flere potensielle giftige stoffer i luften? Lys er en flott gave til henne eller han, avhengig av stilen du velger, ser de vakre, kule eller elegante ut uten belysning. Når de er tent kan de skape romantikk, atmosfære, og hvis du velger duftlys kan de være beroligende, avslappende eller oppkvikkende. En fantastisk gave til en som har travel livsstil.

Sjekk ut lysene fra Rongen Gaard, Shelights og Candle Emporium Extravaganza, som jobber med organiske og giftfrie materialer som bivoks, soja og kokosolje. I tillegg lager de de mest fantastiske designene for å dekorere rommet ditt med skjønnhet. En flott gave til noen som bryr seg om naturen og miljøet.

 På en liste over miljøvennlige gaver, er det viktig å ikke knekke hodet når vi tenker over det, for de enkleste ideene er ofte de beste. Det er derfor papirbaserte materialer aldri kan gå galt! Bærekraftig, praktisk og vakkert. Sjekk ut hele det papirbaserte tilbudet ved å klikke på kategorien  Skrivesaker.

Spiselige gaver med miljøvennlig opphav

Trenger du fortsatt et ekstra gave alternativ? Her er en liten siste anbefaling: Spiselige gaver med miljøvenlig pakning! Her kommer de søte og deiligste alternativene med biologisk nedbrytbare materialer og gjenbrukbar emballasje som vil gjøre en stor glede for de du bryr deg om.

Den perfekte gaven til en familie, spesielt hvis de liker Paddingtonbjørn hvis favorittmat er marmeladesmørbrød.. Appelsinmarmelade fra Obelia er laget av ferske appelsiner som kokes sakte for å bevare smaken samtidig som den blir til marmelade. Hel kanelstang tilsettes under koking for å trekke til marmeladen. En gave hele familien kan glede seg over.

Denne Espresso Sjokoladen fra Mountain Roast Artisan Coffee er kanskje mer en gave for voksne, med mindre du liker å se effekten av de fineste nystekte espressobønnene på de små elsklingene dine. Når det er sagt, er dette en velsmakende gave til en sjokolade-/kaffeelsker og alt bærekraftig og miljøvennlig også.

Å gjøre din del for planeten trenger ikke å være kjedelig eller vanskelig. Sjokolade og Blomar oppfordrer oss til å omfavne alle de små øyeblikkene i livet med sine perfekte sjokoladebiter pakket inn i en plantebar frøpapirmelding. Kan de være en mer nydelig gave å gi noen for å si ‘Elsker deg‘ mens de også sier “Vi elsker deg Jorden”.

 

Ordet bærekraftig går lenger enn å bli plastfri eller biologisk nedbrytbar. Det er en tankegang, og en sosial bevegelse for å bli bevisste forbrukere over alle varer som tilbys av planeten vår, slik at alle levende vesener (inkludert oss mennesker) kan nyte et sunt liv på jorden i generasjoner fremover. Så i tillegg til å unngå visse materialer, er her noen siste nyttige spørsmål som kan lede deg gjennom den beste bærekraftige gave: Hvor kommer dette produktet fra? Hva skal til for å produsere det? Hvem får nytte av salget? 

Vi ønsker deg en hyggelig gave handel!